FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

selamat datang ke forum Panggilan Pertiwi


Share | 
 

 Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:37 am

mr. kurien wrote:

hah tu dia... semua veteran dan serviceman dah bersuara tu. hahahaha... cantik!

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:38 am

HelangRimba wrote:

Rasa sungguh bangga dapat mengenal rakan2 yang pernah service dalam ATM malah terdapat perwira2 negara yang sertai sama dalam PP..

Mohon tunjuk ajar pada kami yang masih mentah ini.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:39 am

[quote="rizalbob"]
Assalamualaikum Encik,

Quote :
Saya Satu Squad basic Kopassus dan GB bersama Mantan Bde Jen Dato Yassin, Kol Muzamil, Kol Abbas, Lt Kol Ahmad Rashid PGB, Mej Baharin PGB dan beberapa orang lagi Senior Officer.
Quote :



Saya kenal sangat dengan pegawai tersebut, lebih kurang sama seniority dengan saya. Malah saya pernah menyertai kursus dengan mereka. Encik ada tak semasa GGK bertempur dengan PGK di kawasan Kinta semasa Op Gonzales pada tahun 74/75? Pertempuran itu sangat hebat dan saya sangat kagum dengan keberanian anggota GGK. Pada pertempuran ini lah anjing perang bernama BEN di tembak mati oleh PGK.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:40 am

rizalbob wrote:

Quote :
Saya merasakan forum Panggilan Pertiwi amat bertuah dan berbangga kerana wira2 negara kita sudi untuk bersama-sama kita dalam satu kelompok komuniti forum yang boleh berfungsi kearah memartabatkan sejarah warisan ketenteraan kita di Malaysia, TERIMA KASIH tn Rizal,
x lupa juga kepada wira2 kita yg tak dapat disebutkan disini...

Tn, Rizal saya berkesempatan berjumpa tuan di MTD Port Dickson sebanyak 2 kali dan terakhir semasa upacara memindahkan kubur LKpl Ungkok di Alor Star, kalau tn masih ingatlah pacal yg kerdil ni tn...Terima kasih sekali lagi tn....


Terima kasih Jimio. Saya memang berhasrat berkongsi apa jua pengelaman yg saya sudah tempuh agar generasi muda sekarang dapat pengajaran dari apa orang-orang lama telah lalui dan setidak-tidaknya mengetahui fakta-fakta.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:41 am

rizalbob wrote:

Quote :
Rasa sungguh bangga dapat mengenal rakan2 yang pernah service dalam ATM malah terdapat perwira2 negara yang sertai sama dalam PP..

Mohon tunjuk ajar pada kami yang masih mentah ini


Jangan lah terlalu merendahkan diri. Setiap kita ada kepakaran tertentu. Kita kongsilah pengelaman masing-masing.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:41 am

mr. kurien wrote:

sekarang ni Lt. Kol. aktif dalam bidang apa pulak?

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:42 am

m1ng1e3 wrote:
rizalbob wrote:
Assalamualaikum Encik,

Quote :
Saya Satu Squad basic Kopassus dan GB bersama Mantan Bde Jen Dato Yassin, Kol Muzamil, Kol Abbas, Lt Kol Ahmad Rashid PGB, Mej Baharin PGB dan beberapa orang lagi Senior Officer.
Quote :



Saya kenal sangat dengan pegawai tersebut, lebih kurang sama seniority dengan saya. Malah saya pernah menyertai kursus dengan mereka. Encik ada tak semasa GGK bertempur dengan PGK di kawasan Kinta semasa Op Gonzales pada tahun 74/75? Pertempuran itu sangat hebat dan saya sangat kagum dengan keberanian anggota GGK. Pada pertempuran ini lah anjing perang bernama BEN di tembak mati oleh PGK.

Waalaikumussalam W.B.T.....

Tuan,

Seingat saya Operasi Gonzales yang terlibat ialah Squadron Zulu diketuai oleh Oleh Kapt Aziz ( yang Nickname juga dikenali Kapt Aziz Gila). Saya ketika itu terlibat dengan Operasi Asli di Cameron Highland, selain dari Skn saya di CH terlibat dengan Ops Asli dan diletakkan sebagai Backup Skuadron sekira diperlukan. Seperti maklum juga Cameron pun tidak jauh dan bersempadanan dengan Hutan Kinta. Tpr Mohd Ali Bersara SSJN Mohd Ali dianugerahi PGB setelah operasi itu selesai.

Sebelum itu juga BEN dan Handlernya (Kalau tak silap saya En Maling) pernah ditumpangkan kepada Skuadron saya ketika Ops Indera ketika melakukan Followup dari Sungai Liang Raub sehingga Ke Ulu Behrang Tanjung Malim. Peristiwa followup tersebut dilakukan setelah berlakunya pertempuran diantara sebuah pasukan Renjer di Sungai Liang dengan mengakibat beberapa kehilangan nyawa di pasukan kita antaranya Kapt Nathan. Kalau tak silap saya maklum lah perkara tersebut sudah lama berlalu hampir-hampir 4-5 dekad yang lalu.

Tuan pun apa kurangnya hebatnya, pendikkata kalau PGK mendengar nama tuan ketika era itu pastinya nya mereka merasa gerun atas keberanian tuan.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:43 am

paskau_x wrote:

Kesian pulak bile tahu seekor anjing mati di tembak..berkorban untuk negara...salute kat BEN walaupun seekor anjing...

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:44 am

m1ng1e3 wrote:

paskau_x wrote:
Kesian pulak bile tahu seekor anjing mati di tembak..berkorban untuk negara...salute kat BEN walaupun seekor anjing...

BEN disemadikan di PULADA Johor dengan penuh kehormatan Tentera setelah terkorban didalam pertempuran tersebut.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:44 am

paskau_x wrote:

“Sejak darah dari badan saya menitis ke bumi ketika bertempur dengan musuh negara, semangat perwira masih lagi kekal dalam jiwa saya sampai bila-bila pun, saya masih seorang askar,” petikan dr kata-kata Kanang dlm sebuah akbar tak lama dulu...

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:45 am

gunnerz wrote:

Dear Sir,

Tak kenal maka tak cinta kata org. Izinkan sy mengenalkan diri sy tn. Sy juga seorang serviceman. Sekarang berkhidmat di dlm Rejimen Artileri Diraja. Sesungguhnya jasa dan pengorbanan tn kpd tanahair, veteran seangkatan dan terdahulu sama ada yg masih hidup atau yg telah pergi amat besar ertinya bg kami semua. Semoga kisah suka duka tn di medan perjuangan dulu menjadi pembakar semangat buat kami generasi yg meneruskan wadah perjuangan ini. 'Yang tua dihormati, Yang muda disayangi'. -Kapt Hafeez.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:46 am

rizalbob wrote:

Assalamualaikum Kapt Hafeez,

Selamat berkenalan. Pegawai angkatan saya yg memasuki RAD adalah Maj (B) Wee Tiong Kian dan Maj (B) Zakaria Md Shah. Pernah saya terlibat dalam operasi Cahaya Bena 1 di wilayah Selatan Thailand pada tahun 1976. Dua FOO pernah di tugaskan dengan saya - Kalau tak silap Kapt Zainuddin dan Kapt Khairuddin. Mereka tentu ingat betapa peritnya bergerak meredah hutan yg begitu sukar sekali. Bukan sahaja hutan itu di tanam dengan jerangkap samar olih PGK tetapi balak-balak sengaja di tebang dan di tinggalkan supaya pergerakan terhalang....ditambah pulak tanah yg berpaya. Saya kagum dengan mereka kerana walaupun perit, mereka senentiasa riang.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:46 am

gunnerz wrote:

wsalam tn.

ya tn, RAD dgn infantri ni selalu juga bersama semasa gerakan. walaupun bty di belakang bersama meriam2, tp FOO party selalu ditumpangkan meredah belantara bersama infantri sebagai mata dan telinga kpd kumpulan meriam. sekarang operasi tidak lg meredah hutan kerana ancaman masa kini lbh terarah ke bentuk yg lain. jd FOO sekarang hanya merasai pengalaman dan menimba ilmu2 FOO semasa exercise sahaja bersama infantri. tidak seperti org dahulu, selepas habis course saja, terus masuk ops dan mempraktikkannya dlm gerakan. apapun, generasi kami yg meneruskan kesinambungan ini tetap menghargai keamanan yg dicapai sekarang hasil titik peluh tuan2 dahulu.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:47 am

kuk wrote:

Tuan Rizal,

Sekadar ingin bertanya pada tuan. Adakah tuan mempunyai apa-apa petua atau pantang larang setiap kali tuan masuk operasi? Kalau PW1 Kanang, dari apa yang baca, beliau akan membuat semah ayam sebelum masuk hutang untuk operasi.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:49 am

rizalbob wrote:

Saya tidaklah buat apa yg Kanang buat. Beliau memegang kuat kepada kepercayaan dan tradisi orang Iban. Saya hanya memegang kuat kepada apa yang di ajar semasa latihan - jungle craft dan pengelaman dalam hutan dan juga common sense. Apabila di satukan dengan semangat juang yg membuak-buak, espirit-de-corp di antara anggota yg tinggi, banyak halangan dapat di atasi.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by Laksamana Sunan on Mon Aug 24, 2015 2:26 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:50 am

paskau_x wrote:

rizalbob wrote:
Saya tidaklah buat apa yg Kanang buat. Beliau memegang kuat kepada kepercayaan dan tradisi orang Iban. Saya hanya memegang kuat kepada apa yang di ajar semasa latihan - jungle craft dan pengelaman dalam hutan dan juga common sense. Apabila di satukan dengan semangat juang yg membuak-buak, espirit-de-corp di antara anggota yg tinggi, banyak halangan dapat di atasi.

Adat org Iban..ni namakan upacara miring..Tn Rizal bangsa Iban ker?,maaf sekadar bertanya.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:51 am

HelangRimba wrote:

Tuan,

Ada satu pengalaman yang paling tuan tidak akan lupakan saat itu sampai hari ini sepanjang perkhidmatan tuan dalam pasukan x kira sama ada duka atau gembira? Saya pasti setiap anggota keselamatan mempunyai saat yang paling tidak dilupakan semasa berkhidmat. Even saya semasa menjadi anggota pasukan simpanan ada memori yang x boleh saya lupakan.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:52 am

brono wrote:

abg rizal,

penah terlibat dlm pertempuran dgn tentera indonesia waktu konfrantasi??kalau ada citer la skit..

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:53 am

rizalbob wrote:

Quote :
Adat org Iban..ni namakan upacara miring..Tn Rizal bangsa Iban ker?,maaf sekadar bertanya.

Ia. Saya berbangsa Iban. Nama Iban saya dahulu adalah ROBERT MADANG LANGI. Saya memeluk agama Islam pada tahun 1972 - 5 tahun selepas saya masuk tentera.

HelangRimba,

Pengelaman yg tidak boleh dilupakan?
Ada banyak. Antaranya:

1. Serangan saya keatas Kem musuh pada 11 Okt 73.
2. Contact pertama saya pada Jan 73.
3. Contact kedua saya dimana saya tewaskan ketua no. 4 Komp ke-3 PARAKU.
4. Saya tawan 2 PGK di Kanowit pada 1984.
5. Op Pagar, Air Kala, Perak 1977.
6. Op Cahaya Bena, Selatan Thailand pada tahun 1976.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:55 am

rizalbob wrote:

Terima kasih kepada Admin yg membantu membuat Avatar saya. Cantik.

Quote :
pernah terlibat dlm pertempuran dgn tentera indonesia waktu konfrantasi??kalau ada citer la skit..


Saya tidak terlibat dengan peperangan Konfrontasi kerana apabila saya masuk tentera pada tahun 1967 (RMC 1967 - 1969) Konfrontasi telah berakhir. Saya hanya sempat melihat tentera British membuat rondaan di kawasan kg saya di Sri Aman.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:55 am

kuk wrote:

Tuan,

Diantara pengalaman yang tuan sebutkan di atas, yang manakah paling memberi kesan mendalam kepada diri tuan?

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:56 am

rizalbob wrote:

Quote :
Diantara pengalaman yang tuan sebutkan di atas, yang manakah paling memberi kesan mendalam kepada diri tuan?


Tentu sekali serangan ke atas Kem PGK pada tahun 1973 di mana saya telah dianugerahkan pingat PGB oleh DYMM Seri Paduka Baginda YDP Agung.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:57 am

gunnerz wrote:

rizalbob wrote:
Quote :
Diantara pengalaman yang tuan sebutkan di atas, yang manakah paling memberi kesan mendalam kepada diri tuan?


Tentu sekali serangan ke atas Kem PGK pada tahun 1973 di mana saya telah dianugerahkan pingat PGB oleh DYMM Seri Paduka Baginda YDP Agung.

tuan,

apakah perasaan tn semasa membuat 'search party' dan mengumpulkan mayat2 PGK durjana yg berjaya dibunuh tersebut.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:57 am

Laksamana Sunan wrote:

mungkin kol. rizal boleh menceritakan pengalaman ketika melaksanakan operasi tersebut didalam bahasa melayu pula dalam thread khas. mungkin ada diantara forumer yang agak sukar untuk memahami kisah tersebut yang telah kol. rizal ceritakan didalam blog PGB Warrior sebelum ini kerana ianya telah ditulis didalam bahasa inggeris.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 43
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   Mon Aug 24, 2015 1:58 am

gunnerz wrote:

molek benar cadangan LS tu. at least kita bg ruang dan platform utk Lt Kol Rizal laluan selesa bagi mencurahkan pengalaman beliau utk sama2 kita hayati.

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)   

Back to top Go down
 
Anugerah Pisau Komando Pembakar Semangat (Lk. Kol (B) Robert Rizal Abdullah PGB)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: WIRA TAK DIDENDANG :: DARAH SATRIA-
Jump to: