FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

selamat datang ke forum Panggilan Pertiwi


Share | 
 

 Arma 3 Malaysia

Go down 
AuthorMessage
syafie1104

avatar

Posts : 10
Join date : 22/08/2015
Location : Senawang, Negeri Sembilan

PostSubject: Arma 3 Malaysia   Mon Aug 24, 2015 10:46 am

Assalamualaikum dan sejahtera pada semua. Terima kasih buat admin yang up kan balik ruangan ni. Yang sebenarnya sy lebih suka membaca topic dr rakan2 Forum PP di ruangan ini sblm ni. Tp hari ni sy nak up satu group di fb yg bernama "Arma Malaysia" dan mempunyai page community iaitu "ArmA Malaysia".

Group ini dikelolakan oleh org Malaysia sendiri dan juga telah mewujudkn satu server utk bermain permainan ini secara "coop" di kalangan pemain2 dr Malaysia. Malah ada juga ahli dari negara jiran iaitu Singapura dan Indonesia. Group ini mengadakan permainan setiap hari khamis dan/atau jumaat utk sesi misi khas seperti menyelamat, konvoi, menyediakan tapak base, mensabotaj, dan sebagainya. Utk hari2 yg lain pula, misi di atas juga ada dilakukan, tetapi lebih kpd latihan terutama pada yg baru menyertai group ini. Selain itu permainan yg dikenali sebagai Joint Operation juga akan diadakan sesekali dimana pemain yg trpilih akan bermain secara 'coop' bersama dgn pemain yg terpilih dari negara Singapore, Thailand, Indonesia, dan Filipina.

Corak permainan dlm group ini lebih bercirikan 'Serious Fun'. Oleh itu penyertaan dari kalangan mereka yg mempunyai pengetahuan dlm permainan Arma 3 dan bidang ketenteraan amat diharapkan. Mod pakaian loreng Malaysia disediakan utk mereka yg menyertai group ini.

Sekian sahaja dari sy yg juga ahli group ini tetapi telah lama 'pencen' bermain disebabkn kerosakan komputer. Huhu...
Back to top Go down
Laksamana Sunan

avatar

Posts : 328
Join date : 14/08/2015
Age : 44
Location : Ipoh, Perak

PostSubject: Re: Arma 3 Malaysia   Mon Aug 24, 2015 4:05 pm

cheers

_________________
"This nation will remain the land of the free only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syafie1104

avatar

Posts : 10
Join date : 22/08/2015
Location : Senawang, Negeri Sembilan

PostSubject: Re: Arma 3 Malaysia   Tue Jan 12, 2016 8:23 am

Huhu... lamo bona tingga... xdo sambutan. Kawan yg mengwndalikan server dan group Arma Malaysia siap buat open server utk menarik ramai peminat.
Back to top Go down
tomato



Posts : 1
Join date : 08/03/2016

PostSubject: Re: Arma 3 Malaysia   Tue Mar 08, 2016 9:57 pm

sye duk main arma 2. spec cpu arma 3 mcm maner yea? mission editor is superb. arma nie mcm "seriously fun simulator"..
Back to top Go down
syafie1104

avatar

Posts : 10
Join date : 22/08/2015
Location : Senawang, Negeri Sembilan

PostSubject: Re: Arma 3 Malaysia   Sat May 19, 2018 5:35 pm

Lama dah tak jengok sini. huhu...
Back to top Go down
syafie1104

avatar

Posts : 10
Join date : 22/08/2015
Location : Senawang, Negeri Sembilan

PostSubject: Re: Arma 3 Malaysia   Sat May 19, 2018 5:39 pm

tomato wrote:
sye duk main arma 2. spec cpu arma 3 mcm maner yea? mission editor is superb. arma nie mcm "seriously fun simulator"..

maaf lah lama sgt tak jengok forum ni.

MINIMUM
OS: Windows 7 SP1 64-bit
PROCESSOR: Intel Dual-Core 2.4 GHz, AMD Dual-Core Athlon 2.5 GHz
GRAPHICS: NVIDIA GeForce 9800 GT, AMD Radeon HD 5670, Intel HD Graphics 4000 with 512 MB VRAM
DirectX®️: 10
RAM: 4 GB
HARD DRIVE: 20 GB free space
AUDIO: DirectX®️ compatible on-board
OTHER: Internet connection and free Steam account to activate. Dual Layer compatible when installing from DVD

RECOMMENDED
OS: Windows 7 / 8 / 10 64-bit
PROCESSOR: Intel Core i5-4460, AMD FX 4300
GRAPHICS: NVIDIA GeForce GTX 660, AMD Radeon HD 7800 Series with 2 GB VRAM
DirectX®️: 11
RAM: 6 GB
HARD DRIVE: 25 GB free space, SSD / Hybrid HDD / SSHD storage
AUDIO: DirectX®️ compatible soundcard
OTHER: Internet connection and free Steam account to activate, Dual Layer compatible when installing from DVD
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Arma 3 Malaysia   

Back to top Go down
 
Arma 3 Malaysia
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: AUDIO DAN VISUAL MILITARI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: